7 Şubat 2009 Cumartesi

MERHABA GENÇLER VE HER ZAMAN GENÇ KALANLAR


Cem Karaca'nın sahne selamı halini almış "MERHABA GENÇLER VE HER ZAMAN GENÇ KALANLAR" sözü ve heybetli sesiyle sahneye çıkışına Mayıs 1993 de ODTÜ'de şahit olmuştum. ODTÜ'nün ruhunu yansıtan stadyum konserlerini kim unutabilir ki. Binlerce ODTÜ'lünün hep bir ağızdan şarkılar söylediği, dans ettiği, coştuğu stadyum konserlerinden 1993 yılında bir efsane, bir dev geçti. 13.000 kişilik ODTÜ stadyumunda binlerce ODTÜ'lü ayakta hep bir ağızdan Cem Karaca'ya eşlik ediyordu. Muhteşem bir andı. Aynı sahne selamlaması ile en son 14 Ocak 2004 de karşılaştım. Ölümünden 25 gün önce. O'nu her dinleyişimde kalbim pırpır ederdi. O gün de o anlardan biriydi. Ankara'daki son konserinde gökyüzünü göstererek "Barış oralardan bir yerden bizi seyrediyor, hepimiz ona el sallıyoruz" diyerek tüm izleyicilerine Barış Manço'yu selamlatmıştı. Nereden bilebilirdim 25 gün sonra Barış Manço'nun yanına gideceğini. O dönemde fotoğraf makinam digital değildi, film takılarak fotoğraf çekiyordum. Makinadaki 36 pozluk film bitince tabettiriyorduk. 36 poz bitmediği için fotoğraflar makinadan çıkmadan Cem Karaca'nın ölüm haberini aldık. Bir efsane, bir çınar daha dünyaya veda etmişti. Fotoğraflar ise makinadan 19 Mart 2004 de çıktı ve o artık yaşamıyordu. O gün yüzünü okşayıp, yanağım yanağına değdiğinde, pamuk gibi yumuşacık sakallarını hiç unutamıyorum. Fotoğrafları kızım çekerken "sen çok gençsin kızın olamaz" diyerek çok şaşırmıştı. Ölümünün hemen öncesinde çektiğim videosunu buraya ekleyebilmeyi isterdim fakat analog kameramdaki görüntüsünü digital ortama aktarmak çok zor. Ruhun şaad olsun büyük usta, ölümünün 5.yılında saygı ile anıyoruz, seni hiç unutmayacağız.



(Oğlum İstanbul'a giderken kızıma sarılıp az ağlamadım bu parçada)
Ve son

5 yorum:

lemanice dedi ki...

cem karaca'nın şarkılarını ben de beğenerek dinlerim tavsiye ettiğin şarkıları dinledim ama verdiğin linkler açılmıyor.sevgiler

NiNo dedi ki...

hey gidi omur diyesim geldi :(

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Lemancığım ve linkleri izlemek isteyen arkadaşların dikkatine..
Linkler youtube görüntüleridir. Biliyorsunuz bir zaman blogger engellenmişti. youtube girişi de daha öncelerden Türkiye'de engellenmişti ve hala engelli. Fakat youtube girişi yapabilmek ve izleyebilmek için bir program var, bu programı bilgisayarınıza yüklediğiniz takdirde bilgisayarınız youtube açacaktır. İsteyene programı gönderebilirim.
Sevgiler..

Eylül dedi ki...

Bir efsaneydi onlar unutmak mümkünmü Asiyem tüm şarkılarında anılarım gizli.. ilk dağlar dağlar şarkısı ile yüreğime yerleşmişti Barış Manço ve namus belası ile Cem Karaca unutmak mümkünmü onları...

SOFRAM dedi ki...

Asiye'ciğim merhabalar,ziyaretin ve geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkürler, sizlerle yeniden birarada olmaktan ben de çok mutluyum, inşallah bir daha böylesine uzun ayrılıklar yaşamayız.Gül'cüğümün de iyileşip sağlıkla aramıza dönmesini bekliyoruz.Ayrıca tüm hastalarımıza da şifalar diliyorum.
Zamansız aramızdan ayrılan Barış Manço ve Cem Karaca'yı unutmak mümkün mü...Mekanları cennet olsun...
Canım görüşmek üzere en içten sevgilerimle öptüm...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...