9 Ocak 2009 Cuma

ÇİÇEK EKMEK

1,5 senedir evdeyim fakat çalışma hayatımdan kalan bir alışkanlıkla, halâ erken bir saatte vakitli olarak mutfağa girmeyi başaramıyorum. Nede olsa 25 senenin alışkanlığı var. Galiba çalışma hayatımı halâ özlüyorum. Yada ben evde durmayı sevmiyorum. Nezaman ki saat 18.00 oluyor, ev işi ve mutfak işi yapmak için harekete geçiyorum :) Bugün de öyle günlerden bir gündü işte. 18.00-19.00 arası yemeğimi yaptım. Sıra masayı hazırlamaya gelince baktım ki ekmek yok. Eee nede olsa işten dönerken ekmek alarak dönüyordum. Market uzak, araba ile gitmek lazım. Off napacam derken dolaba baktım, kullanmaya fırsat bulamadığım pakmayalar bana gülümsüyor. Ben ekmek yaparmıyım? Evet yaparım ama oğlumun gelmesine çeyrek var. Yetişir mi? Yetişmez. Neyse yetişmesede bugün ekmeksiz yemek yiyelim dedim ve makinaya malzemeleri koyup yoğurtmaya başladım ki yoğururken oğlum geldi :) İki yanağa iki tatlı öpücük, uzandı makinaya baktı, ekmek yapacaktım ama geç kaldı :) olsun dedi ben çok aç değilim. İşime de geldi doğrusu. Hamurun kabarmasına vakit yok, fırını 50 dereceye ayarlayarak yoğurulan hamuru hemen 5 dk. fırına koydum ki hafif mayalansın. hemen şekil vererek bir 5 dk. daha 50 derece fırına verdim. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu, susam, haşhaş ve keten tohumu ile süsleyerek fırını da 200 derece yaptım ve verdim fırına. Şekil çok güzel beklemeye değer. Fırından miss gibi kokular yayıldıkça iştahımız da açıldı. 20.45 de masaya oturmuştuk. Değdi doğrusu, süper bir ekmek oldu ve oğlum ekmek makinası ile değilde bundan sonra çiçek ekmek yapmamı önerdi. Bence her ikisinin de yeri ayrı. Afiyet olsun güzel oğlum.




Arşivimde yayınlanmayı bekleyen birçok fotoğraf birikti fakat uzun zamandır bloğum ile ilgilenemedim. Öncelikle, soğumadan dumanı üzerinde sıcak sıcak çiçek ekmeklerimi yayınlayayım istedim. Daha sonra diğerlerini aksatmadan yayınlayacağım. Hergün ziyaretime gelenlere çok teşekkür ediyorum. Yeni yayın isteyenlerin duyumlarını alıyorum fakat o kadar ziyaretciye karşılık bir yorum bırakmanız çok zamanınızı almaz diye düşündüğümden bir iki kelime yazmanızı rica edeceğim :) Yorumlar kayıtlı olmasanız da herkese açıktır :)
Sevgilerimle

14 yorum:

Adsız dedi ki...

harika olmuş çiçek ekmek.

evde yapılan ekmek gibisi var mı.. misss

ellerine sağlık asiye..

sıcacık sevgiler.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.iyi hafta sonları

Unknown dedi ki...

afiyet olsun afiyet olsun :))

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Hadi gel sanada olsun IshN cım :)) muckk

Hülya YILMAZ dedi ki...

Sevgili Asiye, uzun süredir blog gezemiyordum. Emekli de olsam yine bütün zamanlarımı doldurmuş durumdayım ve aynen senin gibi akşam olunca koşturarak mutfağa giriyorum. Yalnız ben 17.00 gibi mutfağa girmeyi başarabiliyorum. Kızım o saatte okuldan geliyor, nereye gitsem o saatte evde olmaya çalışıyorum. Nedeni de o.
Ekmek makinamı dolaba kaldırmıştım. Bende bi indirsem de aşağı da, bi ekmek yapsam...
Ellerine sağlık.

hdidem95 dedi ki...

canım eline sağlık vallahi pamuk gibi görünüyor afiyet olsun sevgiler

Unknown dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ZİYARETİNİZ İÇİN ÇOOOK TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, yumuşacık ve sıcacık bir ekmek :) harika benim bile iştahım açıldı vallaaa.
Sevgilerr

Betül İnce dedi ki...

Asiye'ciğim,

Çok teşekkür ederim. Bugün sonunda 2 adet 20'likten kurtuldum.
Epeydir ekmek yapamadım ben de. Çok süper görünüyor gerçekten, ellerine sağlık.
Öpüyorum.

gezgincigencler dedi ki...

harika görünüyor, sıcak sıcak kokusu geldi,ellerine sağlık


sevgiler

Hülya dedi ki...

Asiye'ciğim,
Ekmekler mis gibi koktu.
Ellerine sağlık.
Bu arada harf kalıplarını Bakeshop'dan almıştım.
İnternette var Ankara'da da mağazaları var.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

asyecim ellerine saglik.kokusu buralara kadar geldi.selamlar nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Dumanı üstünde ekmekler harika görünüyor Asiyeciğim ellerine sağlık... Evde yapmanın gönül rahatlığıyla afiyetle yemişsinizdir...

Sımsıcak sevgiler...

seyabb dedi ki...

Bende makine almayı düşünüyorum...Hangisini önerirsiniz.Birde içinde teflon olduğu için sağlığa zararlı diyorlar...Bilginiz varmı?

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...