Malzemesi:
1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 kuru soğan
1 kaşık biber salçası
Sıvı yağ
4-5 dal maydanoz ve yeşil soğan
Kimyon, limon suyu, tuz
Yapılışı:
- Mercimeği, üzerini geçecek kadar suyla haşlıyoruz
- Hafif suluyken bulguru ilave adip ocağı kapatıyoruz ve kapağını kapatıp demlendiriyoruz.
- Maydonuz ve yeşil soğanı ince doğruyoruz
- Kuru soğanı ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleştiriyoruz
- Salçayı ekliyoruz
- Salçalı soğanın içine mercimek, bulgur karışımını ve yeşillikleri, kimyon, limon suyu, tuz ekleyip yoğuruyoruz.
- Yuvarlak şekil verip servis yapıyoruz .
0 yorum:
Yorum Gönder