5 Kasım 2008 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTE



Malzemesi:
1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 kuru soğan
1 kaşık biber salçası
Sıvı yağ
4-5 dal maydanoz ve yeşil soğan
Kimyon, limon suyu, tuz

Yapılışı:
  • Mercimeği, üzerini geçecek kadar suyla haşlıyoruz
  • Hafif suluyken bulguru ilave adip ocağı kapatıyoruz ve kapağını kapatıp demlendiriyoruz.
  • Maydonuz ve yeşil soğanı ince doğruyoruz
  • Kuru soğanı ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleştiriyoruz
  • Salçayı ekliyoruz
  • Salçalı soğanın içine mercimek, bulgur karışımını ve yeşillikleri, kimyon, limon suyu, tuz ekleyip yoğuruyoruz.
  • Yuvarlak şekil verip servis yapıyoruz .

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu