17 Ekim 2008 Cuma

DONDURUCU YETER ARTIK DİYOR..

Hayatımızda hemen her gün birçok kez tercihler yapmak durumunda kalırız. Elimizdeki seçeneklerden birini seçmemiz ve diğerlerinden vazgeçmemiz gerekir. Etkili karar alma, bizi amaca en fazla yakınlaştıran doğru seçeneği bulmak ve vazgeçilen seçenekler nedeniyle önemli kayıplar yaşamamaktır. Ancak, ne yazık ki çoğu kez verdiğimiz kararlardan pişmanlık duyarız. Elde ettiklerimiz, vazgeçtiklerimiz ve kaybettiklerimiz yanında daha değersiz görünür. Seçici olmam nedeni ile herzaman kararlarımda en güzeli, en iyisi olmasını tercih ederim. En güzeli nedir? Görecelidir elbette, bana göre en güzeli diyelim.

Buzdolabının deepfreze ine sığamaz olmuştum ve acil bir dondurucu almak durumundayım diye düşündüm. İstediğim bir şeyi elde edene kadar mücadele veririm, evdekilerin tüm itirazına rağmen seçenekleri araştırmaya başladım. Çeşitli kriterlerim vardı ve karşımda 4 seçenek duruyordu. İlk seçeneğim gardrop tipi bir buzdolabı almak fakat yeni ev almış ve borç içindeyken buna imkan yok. Hayallerimi ileriki yıllara erteleyerek geçici bir çözüm için diğer seçenekler üzerinde durmam gerekti. 2 seçeneği de eleyerek birinde karar verdim ve aldım. Etkili bir karar olmadığını biliyordum fakat geçici olarak olmalıydı. Hiç bir şeyde pişmanlık duymam fakat elde ettiklerim vazgeçtiklerim yanında değersiz kalır :) Bir süre beni idare edecek ya boşveerrrr :)

Bu arada mutfakta da hummalı bir çalışma devam etmekteydi, ürünler hazırlanmış dondurucunun gelmesi ve yerlerini almayı beklemekteydi. Ne mi yaptım?
Domatesleri sos için sote, melemen için minik kuşbaşı doğrayıp kilitli poşetlere doldurdum.

Kırmızı biberleri fırında közledim, kabuklarını soyarak doğramadan, birer kullanımlık ölçülerde kilitli poşetlere doldurdum.


Daha önce hazırlamış olduğum Kızılcık konsantresini buz poşetlerine doldurdum.

Dondurucu gelince yerleştirdim, o da yeter artık fazlasını alamam dedi ve kış hazırlıklarına SON dedim

Bu hazırlıkları yapıp dondurucunun gelmesini beklerken bilgisayarımda bir kaç kareye rastladım, paylaşmak istiyorum.

MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI :)))

Nasıl büyük keyifle toplamıştık böğürtlenleri :) Sıra sıra insanlar :))

Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür :)

Manzara süper değil mi? Nasıl da dinlendiriyor insanı

Hayır hayır ateş etmedim inanmayın :)))




Yanlış anlaşılmasın bunları dondurucuya koymadım :)))

Sevgilerimle, gün eksilmesin pencerenizden..

6 yorum:

oznurundunyasi dedi ki...

ellerine sağlık canım..
kışa hazırız demek ki..memleketten kareler de süper olmuş..
dondurucuna hayırlı olsun demeden geçmek olmaz dimi..
sevgiler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Asiyecim benim listemdekinden 1 kişi fazlasına sende ödül gönderebilirsin,kolay gelsin...

Dilek Mutfakta dedi ki...

Asiyecim arkadaşlık şiirin için teşekkürler bende çok severim o şiiri arada okuyup bazı şeyleri hatırlamak gerekiyor,senin gibi benim dondurucuda infilak etmek üzereydi ve etti geçen hafta bozuldu herşeyi komşulara dağıttım şimdilik oldu bakalım ama içindekilerin yarısı komşularda hala fazla doldurma dediler dahada koyacaklarım vardı:) gel ortak bi soğukhava deposuyla anlaşalım biz olmuyo böyle...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Asiyecim bu sene senin için çok yorucu ama çok zevkli geçti sanırım yapmak isteyipte zaman bulup yapamadığın bir çok şeyi yapmak eminim senin için çok keyifli olmuştur.
bizlerde senin ne kadar marifetli olduğunu biliyorduk ama sen ısrarla kabul etmiyordun bu yaptıkların en güzel örnek herşey mükemmel ustalıkla yapılmış tertemiz içine sine sine yiyeceğin kış haırlıklarını ALLAH iyi günlerde yemek kısmet etsin canısı çok öpüyorummmmmmmm sevgiler bitanem

HÜLYA dedi ki...

ooh asiyecim dondurucu kıpkırmızı oldu desene. domates kırmızı biber kızılcık parlıyor dondurucun.. elelrine sağlık canım afiyetle yemek nasip olur inşallah sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık güle güle yiyin..Likörle ilgili sorularına cevap verdim..sevgiler..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...