14 Eylül 2008 Pazar

14 Eylül İftar menümüz

Bugün çok yorgunum fakat sevinçli olmam yorgunluğumu bastırıyor. Bitti nihayet bitti. İki haftadır durmadan dinlenmeden o daldan bu dala koşturmam beni çok yordu. Yalnış anlamayın gerçek daldan bahsediyorum :) Meyveler toplandı , hepsi işlendi ve nihayet dün akşam hepsini yaptım bitirdim. Onca işin yanında ev ile ilgilenememiştim, bugünde evi temizleyip oğlum için iftar sofrası hazırladım. Sonuç mu? Hepsi güzeldi de Ana Yemek Muhteşemdi. Övünüyorum sanmayın, çok mütevaziyimdir bilirsiniz :Pp Ama gerçekten yaptığım bir yemek önce benim onayımdan geçmeli, önce ben beğenmeliyim, daha sonra yiyenlerin onayını alıp sizlere sunuyorum. Şiddetle tavsiye ediyorum HasanPaşa köftesini. Diğerlerini de tabi ki.. Fakat Vişne jöleli puding'i her ne kadar tavsiye ediyor olsamda bir burukluk var içimde KATİL PUDİNG :(



BUGÜN Kİ MENÜMÜZ
Pırasa Çorba
Hasan Paşa Köfte
Fırında Patates
Pilav
Erik Suyu
Vişne jöleli puding



PIRASA ÇORBA









HASAN PAŞA KÖFTE
FIRINDA PATATES


VİŞNE JÖLELİ PUDİNG


Gelelim katil puding'e. Katil diyorum çünkü 2 bardağımın katili oldular :( Yapımı kendi tarifim olmasına rağmen, görünüm değişik olsun diye muhterem'in pudingi görünümünü uygulamak istedim fakat bana pahalıya patladı :( Pudingleri bardağa doldurup yan yatırdım. Bardaklar kayıp düşmesin diye arkalarına çeşitli mutfak aksesuarlarından destek yaptım. Ne zahmetli bir işmiş, domino taşı gibi sıraladım bardak ve aksesuarları. Bir yandan da korkuyorum eyvah bardaklar kırılırsa diye. Düşünme işte aklına gelen başına gelir :( İlk bardağın arkasına bakır dibeği dayadım, onun yanına aşçı biblosunu dayayıp bibloya da ikinci ve üçüncü bardağı dayadım, dördüncü ve beşinci bardağın arkasına elma soyacağını koydum, elma soyacağı kaymasın diye arkasına şekerliği destek yaptım :)))) Tam bir facia :) Ama gayet güzel duruyorlardı, taki bana şeker lazım olana kadar :))) Tatlının jölesini yaparken baktım ki şekeri az olmuş, biraz daha şeker ilave etmeliyim dedim ve şekerliği aldığım anda domino taşları gibi peşpeşe birbirlerini devirerek bardaklar indi aşağıya :( İki tane bardağım kırıldı :( Paşabahçenin butik serilerinden :( Aldığım vakit bir bardak 27 YTL.dı sanırım. 2 bardak 54 YTL. :( O modelin üretimi durduruldumu bilmiyorum. Artık parasında değilim, eğer o model üretilmiyorsa yandım. Çünkü paşabahçe butik ürünlerini belli sayıda üretip durduruyor. Ağlamak istiyorum.
Üzgün ve süzgün olarak tarifime geçiyorum :(

16 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Mutfak sakarlıkları hepimizin belası, ama canına bir şey olmamış ya, önemli olan o.. Eşyalar nasıl olsa yerine konuyor, geçmiş olsun..

Oğluna hazırladığın tüm yemekler birbirinden güzel görünüyor, ellerine sağlık,

Sımsıcak sevgiler....

SARI PAPATYALAR dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK YARIN HASANPAŞA KÖFTESİNİ İFTARDA DENEYECEĞİM İNŞALLAH SENİNKİ GİBİ GÜZEL OLUR SEVGİLER

oznurundunyasi dedi ki...

canım yaa şu durumda bile beni güldürdün :))
ama kızma ne olursun ben ağlıcak durumdayım sen gülüyosun deme napayım kendimi tutamadım çok hoş anlatmışsın...
sevgiler
haa bu arada menü harikaa

elma şekeri dedi ki...

gercekten nefis bir görüntüsü var eminim lezzetide öyledir ellerinize saglik.Kücük aksilikler her zaman olur..Dogrusu kirilan bardaklara degmis..
Sevgilerimle.....

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Gül şekerim gül, sana gülmek yakışıyor :))) İyiki geldin moral oldu, sayende bende güldüm :))))

Halenze dedi ki...

oy asiye asiye jöle koydun kaseye:))

nazarmı değdi diycem ama biz görmeden önce kırılmış:))

ellerine sağlık herşey nefis. tebriklerimi arz ederim. tebrik arz edlirmi bilmem. saygılarımı arz ediim ozaman.)

hayatım pandispanyama laf etmişin:) elimde bebeyle bide onunla uğraşmiim istersen. o pastayı bile hamzoş gün içinde uyurken yaptım. 2 saat arayla yani:) bunada şükür. yarım kilo tobleron rendeledim bebe uyanmasın diye rondoyu çalıştırmadım:) el emeği yani:)) üzerindeki deseni kendim çizdim kestim. içini ben hazırladım meyveleri ben kesitm koydum kremayı ben sürdüm. sanki pandispanyayı aldım kutusuyla bloğa koydum muamelesi yapıyosunuz bana. ağlamak isityorumm ağlayamıyorum:) aman ne ağlıycam be. diyetteyim zaten zayıflıyorum oh şıkıdım şıkdım:))

çok öptüm seni asiyem.

asiyeminnn bardaklarıııı jöleelii ahh jöleeliiiii dınımmdııınnımmm

oznurundunyasi dedi ki...

canımcımm bu güzel iç açıcı yorum için çokkkkk teşekkürler..şu borcu yok kağıdı nasıl alıncak bi de ona değinseydin tam olcaktı..bu arada sen avukatmısın yaa..dayımla aynı şeyleri sölüosun da..ama güldüm bu gece beni 2. kez güldürdün ya helal olsun sana..
sevgiler canımcım ama şu kağıt konusuna da değin bi zahmet :)

Hansa dedi ki...

Valla yaptıklarınız şahane olmuş elinize sağlık .pudingler o kadar şık olmuşki eğer paşabahççe üretiyosa ben alcam söz o bardaklardan size üzülmeyin :)))))


sevgiler.

Adsız dedi ki...

ASİYECİM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ŞEKERİM :)
BU TİP KAZALARIN BİZİM GİBİ MUTFAK MERAKLILARININ BAŞINA GELMESİ ÇOK NORMAL..UMARIM TAKIMI TEKRAR TAMAMLAYABİLİRSİN

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Asiyecim okurken merakla sonunu bekledim. Bir yandan da yapmak istediğin şeyi anlamaya çalıştım. Verdiğin bloga girince anladım ancak. Çok geçmiş olsun. İnşallah serini tamamlayacak bardaklarını bulursun. Olmuş bir kere ne yapalım, sağlık olsun.
Sevgiler

made in funda dedi ki...

BENİM DE SAKARLIĞIM ACAİP ÜSTÜMDEYDİ BU GÜN.HERŞEYİ DÖKTÜM TAŞIRDIM...OLUYOR BÖYLE ŞEYLER CANIM.KATİL PUDİNGE BAYILDIM DOĞRUSU.HASANPAŞALAR DA NEFİS.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

hdidem95 dedi ki...

nefis bir menü ellerine sağlık canım sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Offf off of diyorum, başka da bişey demiyorum :) Ellerine sağlık..
Sevgiler

Unknown dedi ki...

asiye'cigim ne kadar nefis bir menu hazirlamissin hepside bir birinden nefis gorunuyor ellerine emeklerine saglik.
gecmis olsun canim mutfakta oluyor bunun gibi kazalar saglik olsun hayirli saurlar
selam ve sevgilerrrr.

SOFRAM dedi ki...

Asiyeciğim harikasın neler yapmışsın böyle, hepsi birbirinden güzeller, hele pudingler şahane görünüyorlar,mutfak kazası da atlatmışsın geçmiş olsun, ama cana geleceğine mala gelsin güzelim. Bizim çocuklar da pek severler hasanpaşa köftesini,pırasa çorbası hiç yemedim ama çok güzel ve değişik, senin tarifinle denerim artık, bu patates dilimleinden yazın ben de denemiştim gerçekten güzel oluyorlar. Canım ellerine sağlık, sevdiklerinle daha nice güzel iftarlar, afiyetler olsun, öpüyorum...

Canım papara konusunda yazdıklarını okuyunca sözlüğe baktım aynı zamanda bir yemek çeşidi diye yer alıyor. Evde bayat ekmek olunca eskiden beri papara yapıp değerlendirirlerdi annemler.Ama neden bu isim verilmiş bilemiyorum canım.

Dilek Mutfakta dedi ki...

Asiyecim herşey çok hoş görünüyor ellerine sağlık ben pudingden alayım gelmişken yoksa biyerim şişecek,sevgiler...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...