
bu kadar ayırdım. Ben çok seviyorum, müthiş bir lezzet.
Ayrıca bir depnot: Havuç bol miktarda A vitamini içerir. A vitamini ise yağda çözünen bir vitamindir. Bu sebepten havuç çiğ tüketilirken A vitamininden yoksun kalmamak için kesinlikle içine iki-üç damla sıvı yağ katmalıyız.
Malzemeler:
1/2 kg. havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
4-5 diş sarımsak
Ceviz içi
1 kg.kadar yoğurt
(Malzemeleri göz kararı katıyorum ben, tahmini değerler yazdım. Oranları tam olarak dikkate almadan biraz da göz kararınızı kullanın :) )
Hazırlanışı:
- Havuçların kabukları soyulup rendenin iri tarafı ile rendelenir.
- Geniç bir tencereye sıvı yağ alınarak rendelenmiş havuç katılıp kısık ateşte sotelenir.
- Havuçlar yumuşayınca ateş kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Bu arada sarımsaklar ince rendelenerek tuz ile birlikte yoğurda katılır.
- İri çekilmiş cevizin yarısı soğumuş olan havuca katılır.
- Üzerine hazırladığımız yoğurt sosun yarısı katılarak harmanlanır.
- Havuçlar servis tabağına alınarak üzeri düzleştirilir ve kalan yoğurt her yerini kaplayacak şekilde üzerine dökülür.
- Cevizin diğer yarısı da üzerine serpilerek süslenir
- Üzerine pul biber serperek maydanoz ve dereotu ile de süslenebilir.
- Çok nefis, çok leziz tat ile başbaşa kalınır. Afiyet olsun.
4 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK ASİYE ABLACIM...
HAVUÇ TATLILIK İÇERİN BİR SEBZE HELEDE CEVİZLE TADI BÜTÜNLEŞİYORSA SONUÇ HARİKA OLUR.
DENEMEL LAZIM ELLERİNE SAĞLIK...
yoğurt soslu herşeyi seviyorum canım elleine sağlık.bloger sofrasına sadece yorum yazmıştım başka bişeyde yapmadım valla göndermişler bişeyler sağolsunlar.sevgiyle kal canım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler!...
ŞİMDİ YAPTIM MÜKEMMEL OLDU
Yorum Gönder