.jpg)
Malzemeler:
Köftesi için: (bu ölçüden 10 adet şiş çıktı)
750 gr. köftelik kıyma
Bir miktar galeta unu yapılmış bayat ekmek
1 yumurta
3-4 diş sarımsak(çok ince kıyılmış)
1 kuru soğan(çok ince kıyılmış)
Bir miktar maydanoz(çok ince kıyılmış)
1 taze kırmızı biber(çok ince kıyılmış)
1 kaşık biber salçası
Karabiber, tuz, kekik, kimyon
Sarmak İçin:
Lavaş ekmeği
Tereyağı
Sosu İçin:
Tereyağı
İnce kıyılmış domates
İnce kıyılmış domates
1 kaşık domates salça
1 kaşık biber salçası
Su
Servis için:
Yoğurt
Bulgur pilavı
Közlenmiş domates, biber
Yapılışı:
- Köfte malzemesinin hepsini rondo ile yoğurdum. (Rondo ile tüm malzeme hem kıyılıyor hem de kaynaşıyor)
- 1-2 saat dolapta dinlendirdim.
- Büyük yassı şişlere yassıltıp incelterek sıkı sıkı yaydım..
- Fırın ızgara programında kızarttım.
- Lavaş ekmeklerini ortadan ikiye böldüm ve tereyağ ile yağladım.
- Her bir şişi yarım lavaş ekmeği ile şişli köfteleri sıkıştırarak şişleri çekip aldım ve rulo yaparak sardım.
- Roluları 2 cm. verev dilimleyerek tepsiye dizdim.
- Sos malzemesi ile sosunu hazırladım.
- Yemek saatine yarım saat kala üzerlerine sosun yarısını dökerek ısıtmak amaçlı hafif ısılı fırına verdim.
- Fırından çıkınca kalan sosu da üzerlerine döktüm.
- Servis tabaklarına alarak közlenmiş domates, biber, bulgur pilavı ve yoğurt ile servis yaptım.
0 yorum:
Yorum Gönder